ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ ΚΡΗΤΗΣ- GEA CRETA

                                                
                                                    GEA CRETA ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η εταιρεία Gea Creta σε συνεργασία με μεμονωμένους καλλιεργητές και με στρεμματική δύναμη 500 στρέμματα και όρια από την Παλαιόχωρα Χανίων έως και την Παχειά Άμμο Λασιθίου ευελπιστεί να έχει ισχυρή και κυρίαρχη θέση στον πανελλήνιο καλλιεργητικό χάρτη του Φραγκόσυκου. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ήδη 150 καλλιεργητές, άνθρωποι δηλαδή οι οποίοι το έχουν αποφασίσει και καλλιεργούν φραγκόσυκα. Επωφελούμενοι από τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες της Κρήτης, η οποία δεν παρουσιάζει ακραία καιρικά φαινόμενα. 
Έχει υπολογιστεί επίσης το κόστος καλλιέργειας το οποίο δεν είναι υψηλό διότι εντάσσεται στις εναλλακτικές καλλιέργειες χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Όμως μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και έσοδα.
Τις δυνατότητες του φραγκόσυκου λοιπόν σε φυσική μορφή ή τυποποιημένο θέλει να αξιοποιήσει και να προωθήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό η Gea Creta.
 
  
Σημαντικός στόχος της εταιρίας «Gea Creta» είναι   ένα κέντρο συλλογής για τυποποίηση και μεταποίηση των προϊόντων. Έχουν ήδη σχεδιαστεί τα πρώτα 8 προϊόντα, «νωπά» και «μεταποιημένα» και αναμένονται στην αγορά από την επόμενη σοδειά
Στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο καταναλώνεται το φρούτο και επομένως υπάρχει ανάλογη ζήτηση όλη την διάρκεια του έτους. Στόχος λοιπόν της εταιρίας είναι να μπει σε αυτές τις αγορές με ένα καλύτερο ποιοτικά προϊόν. Άλλωστε οι εξαγωγές είναι η προοπτική. Από εκεί και πέρα θα διατεθεί προϊόν και στην τοπική αγορά, Κρήτη και Ελλάδα. Θα πρέπει να γίνει καταναλωτική συνήθεια η κατανάλωση του φραγκόσυκου και ο κόσμος θα πρέπει να το γνωρίσει, να το δοκιμάσει, να δει τις χρησιμότητες που έχει όσον αφορά στην υγεία του αλλά και να διαπιστώσει τη γεύση του φρούτου.